Laden…

Carboxy Therapie

Carboxy Therapie

Carboxy therapie is het onderhuids injecteren van kooldioxide gas. Het is een veilige methode om de huid te verjongen en is effectief bij de behandeling van donkere kringen, rimpels, huidverslapping, cellulitis en striae. De behandeling heeft geen of nauwelijks een herstelperiode en duurt vaak slechts 5 tot 10 minuten. Kortom, carboxy therapie is een eenvoudige en veilige behandelmethode voor een mooiere, jonger uitziende huid.

Door het injecteren van kleine hoeveelheden kooldioxide net onder huid, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Dit leidt tot een toename aan zuurstof en voedingsstoffen naar dat gebied, die resulteren in herstellende processen. Hierbij wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de huid steviger en veerkrachtiger wordt.

carboxy-therapie-173x300

Is de behandeling veilig?

Kooldioxide komt van nature voor in het lichaam en in de lucht. Het gebruik van kooldioxide met onderhuidse injecties is zeer veilig en wordt wereldwijd door een groeiende groep artsen aangeraden. Carboxy therapie wordt niet aanbevolen bij verschillende medische toestanden zoals zwangerschap. Daarom is een intake bij een deskundige noodzakelijk om eventuele contra-indicaties uit te sluiten. Als je ibuprofen, antistollingsmedicijnen, omega 3 of vitamine E genomen hebt voorafgaand aan de behandeling, heb je een hoger risico op blauwe plekken op de plaats van de injecties. Door het injecteren van kleine hoeveelheden kooldioxide net onder huid, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Dit leidt tot een toename aan zuurstof en voedingsstoffen naar dat gebied, die resulteren in herstellende processen. Hierbij wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de huid steviger en veerkrachtiger wordt.

 • Vermindert wallen en donkere kringen rond de ogen
 • Vermindert kraaienpootjes en fijne rimpels
 • Verstevigt verslapte huid door stimuleren van collageenproductie
 • Vermindert huidverslapping en rimpels in hals en decolleté
 • Vermindert striae littekens
 • Vermindert lokaal cellulitis

Hoe werkt de behandeling?

Met een injectienaald zal de kooldioxide onder de huid worden ingebracht. Vrijwel direct erna, zal het behandelde gebied opzwellen. Normaal gesproken zakt de zwelling na 10 tot 15 minuten. Heel zelden kan dit ook langer duren, tot enkele dagen na de behandeling.

Om de resultaten te behouden adviseren we om na 6 maanden weer een nieuwe afspraak met ons te maken. De eindresultaten zie je pas enige tijd na de behandeling. Dit komt omdat de reactie van collageen een traag proces is dat weken tot maanden in beslag kan nemen. Het verminderen van littekens en striae is een langdurig proces.

Na de behandeling

Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk maar kan in sommige gevallen gevoelig zijn. De ervaring en resultaten zijn cliënt-afhankelijk en niet te garanderen. Na de behandeling is de huid rood en opgezwollen dit trekt na 10-15 minuten weg.

Nazorg

Verwachte bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, gevoeligheid en crepitatie (gasbelletjes onder de huid). Deze verdwijnen meestal binnen 30 minuten. In sommige gevallen kan de zwelling enkele dagen aanhouden. Een eventuele blauwe plek is meestal binnen één tot twee weken verdwenen. Bescherm de huid met een goede zonnefactor.

Aantal benodigde behandelingen

Voor wallen en donkere kringen heeft u gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Voor striae en cellulitis adviseren wij minimaal 4 behandelingen aan.

De behandeling voor de donkere kringen vinden elke week plaats. Het resultaat van de carboxytherapie kan een paar maanden aanhouden. Om het resultaat blijvend te houden adviseren wij om de behandeling 1x per 3 maanden te herhalen (nadat u de aanbevolen sessies heeft voltooid). En daarnaast wordt het gebruik van thuisproducten sterk aangeraden om het resultaat langer te behouden.

Voorzorgsmaatregel

 • 24 uur voor de behandeling niet zonnen
 • Geen zonnebank en geen alcohol nuttigen.

Belangrijk is om een paar dagen voor een behandeling geen bloed verdunnende pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen in te nemen. Wil je wel een pijnstiller innemen kies dan voor paracetamol. Daarnaast raden we het homeopathische ‘Arnica’ aan. Drogisten en apotheken verkopen dit in druppel- crème- en pil vorm. Dit helpt om blauwe plekjes te voorkomen & verminderen.

 • Tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding;
 • Herpes (koortslip) in het te behandelen gebied;
 • Overgevoeligheid of allergie voor de te injecteren werkstoffen;
 • Een actieve huidaandoening zoals actieve acné of psoriasis
 • Tot slot adviseren we je om een week voor de behandeling te stoppen met Omega3 (visolie) supplementen.

Maak eenvoudig online een afspraak