Laden…

Dermaplaning

Over Dermaplaning

Dermaplaning of dermablading, ook wel epidermal leveling genoemd, is het schaven van de huid door middel van een chirurgisch mesje. Op nauwkeurige wijze wordt een mesje over de huid gehaald. Hierbij worden de dode huidcellen en het overtollig donshaar verwijderd van het gezicht. Deze techniek is al lang geleden ontstaan vanuit Hollywood. Actrices zoals Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor deden dit regelmatig. Make-up kwam dan mooier uit op camera. De dode huidcellen worden verwijderd, dus de huid ziet en voelt weer glad aan.

De cosmetische industrie in Amerika heeft deze techniek weer herontdekt. De behandelingen worden door een specialist uitgevoerd en men vraagt daar rond de € 400,00 per behandeling! Het mesje noemt men dermatoom. Eventueel kan de behandeling aangevuld worden met een fruitzuurbehandeling. Volgens dermatologen van desbetreffende leveranciers zou het scheren van de huid, huidverjonging opleveren. Mannen scheren zich toch ook dagelijks en hebben vaak een strakkere en jongere huid dan een vrouw.

Bent u al enthousiast over dermaplaning?

Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan hiernaar, wel lopen er een paar onderzoeken. Deze worden uitgevoerd en gefinancierd door desbetreffende leveranciers. Er zijn in de loop der jaren betere technieken ontstaan zoals microdermabrasie en microneedling. Deze methodes zijn efficiënter en veiliger voor uw huid. Het nadeel van scheren op de huid is dat de huid snel geïrriteerd wordt, de huid is gevoeliger voor infecties en bacteriën, en er is meer kans op ingroeiende haren.

De mannenhuid lijkt inderdaad vaak jonger dan een vrouwenhuid. Maar helaas komt dit niet door het scheren, maar door het mannelijk hormoon testosteron. Dit zorgt voor een hogere collageen dichtheid in de huid dan bij vrouwen. Dit vormt als het ware het geraamte van de huid. Hierdoor kan de mannenhuid er wel 15 jaar jonger uitzien. Daar de mannenhuid wel weer wat dunner is, zijn de rimpels die ze na verloop van tijd toch ook krijgen dieper dan bij de vrouw. Ook is de mannenhuid iets vetter dan de vrouwenhuid. Verder is de mannenhuid gevoeliger voor schade van de zon.

Maak eenvoudig online een afspraak

Prijs van de behandeling: €99,- (60 minuten)